nedeľa 31. októbra 2010

Komentujeme blogy kolegov ...


Prečítal som si viaceré blogy svojich spolužiakov,  po dlhých úvahách som sa rozhodol okomentovať tieto:

Blog Ingy Meščanovej ma zaujal grafickou úpravou:

Blog Jara Kecera ma zaujal svojim obsahom

No a neodpustil som si komentár k blogu mojej manželky:
http://zuzaninblog.blogspot.com/2010/10/na-uvod.html

Môj prvý blog

Keďže som sa konečne dostal do „rodiny“ bloggerov, patrilo by sa najprv predstaviť.
Volám sa Jano Rodák, pochádzam z poduklianskej dedinky Hunkovce, momentálne bývam a pôsobím vo Svidníku. 
Maturoval som na gymnáziu vo Svidníku  v roku 1984, vysokoškolské štúdium som absolvoval na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach, odbor učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov, aprobácia  matematika – matematická informatika.  Štúdium som ukončil v roku 1989. Po absolvovaní základnej vojenskej služby (absolvoval som ju v čase „Nežnej revolúcie“ takmer priamo v jej centre – v Prahe) som sa vrátil na svidnícke gymnázium, tentokrát ako učiteľ a pôsobím tu dodnes.
Učím matematiku, informatiku, programovanie a sieťové technológie.  Okrem toho občas aj lektorujem,  aktuálne v národnom projekte Modernizácia vzdelávacieho procesu na základných a stredných školách.
Keďže údelom nás učiteľov, a informatikov zvlášť  je nielen odovzdávanie vedomosti žiakom, ale aj neustále vzdelávanie“ samého seba“, prihlásil som sa do projektu DVUi. Okrem získania nových aktuálnych informácií, ktoré sa na nás v oblasti IT hrnú z každej strany, je na nezaplatenie aj výmena skúseností s kolegami informatikmi z iných škôl.  Verím, že ani v tomto projekte to nebude ináč.